Ga naar de inhoud

Word jij ook energiecoach? Doe mee aan de cursus!

Deze tijd vraagt erom dat mensen zuinig omspringen met energie. Hier kun jij een verschil in maken: als energiecoach bij Warm Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Op dinsdag 20 en donderdag 22 februari start er een cursus energiecoach.

Warm Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland is in oprichting. We zijn een vrijwilligersorganisatie: we willen inwoners van onze gemeente deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk adviseren om hun woning (koop en huur) te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

Wat doet een energiecoach?
Als energiecoach kom je bij mensen thuis. Je gaat hiervoor samen met een collega of alleen op pad. Je maakt eerst een afspraak en samen met de bewoner kijk je naar het energieverbruik en de besparingskansen.

Kun je iets veranderen aan het soort verlichting en de verwarming in het huis? Hoe zit het met isolatie, tocht en de elektrische apparaten? Kleine maatregelen kunnen al een grote impact hebben op de energierekening. Als energiecoach geef je een onafhankelijk advies.

Dit kun je verwachten van de cursus
Natuurlijk schud je al die kennis niet uit je mouw. Daarom starten we op 20 en 22 februari een (gratis) wekelijkse avondcursus. Op een praktische, aanschouwelijk manier met allerlei proefjes krijg je de kneepjes van energiebesparing uitgelegd. De cursus bestaat uit acht sessies van twee uur (aanvang: 19.30 uur). En weet je wat extra energie geeft? Natuurlijk kun je het geleerde ook op je eigen woonsituatie toepassen!

De cursus heeft een Westfries karakter: er is ook een Warm Opmeer, Warm Medemblik, Koggenland Energie Neutraal en Warm Hoorn (in oprichting). Waar we elkaar kunnen versterken werken we samen. Tijdens de cursus leer je ook van de ervaringen van kandidaat-energiecoaches uit andere gemeentes. Je adviseert zelf echter altijd lokaal, in je eigen omgeving.

Geïnteresseerd?
Heb je belangstelling voor duurzaamheid en energie? Vind je het fijn om andere mensen te helpen? Dan ga je het naar je zin krijgen als energiecoach. Elke dinsdag vanaf 20 februari (nog een paar plekken over) vindt de cursus plaats in het gemeentehuis van Drechterland, elke donderdag vanaf 22 februari (let op: deze is vol) in het gemeentehuis van Opmeer. Om je aan te melden, stuur je een e-mail naar cursus@huisenergieneutraalmaken.nl.