Ga naar de inhoud

In en om het huis

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket is hét loket voor inwoners: je kunt hier terecht met alle vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing, energie opwekken en financieringsmogelijkheden.

Energieadvies en waardebonnen

Wil je weten wat voor jouw woning de slimste manieren zijn om je energierekening te verlagen? Vraag dan een gratis energieadvies op maat aan van Susteen. De energieadviseur komt aan huis en geeft tips over energiezuinig wassen en koken, zonnepanelen, isolatie en meer.

Subsidies en leningen

Als gemeenten bieden we door de tijd heen verschillende duurzaamheidsleningen- en subsidies. Ook de rijksoverheid biedt subsidies en financieringsmogelijkheden.

WatZr – doe je mee?

Een verdroogde tuin, ondergelopen kelders en een overstromend riool: allemaal gevolgen die we regelmatig ervaren door steeds extremere weersomstandigheden. Daarom roepen we op om aan de slag te gaan met watZrs: kleine en simpele acties om het huis of in de straat die bijdragen aan het verminderen van de hittestress, wateroverlast en watertekort én aan een duurzame waterketen.

Afval en afval scheiden

Elk huishouden produceert afval. Een deel van het afval kan worden hergebruikt en een deel van het afval kan niet worden hergebruikt: dan is het belangrijk om de CO2-uitstoot bij het verwerkingsproces zoveel mogelijk te beperken. Het afval in onze gemeenten wordt ingezameld door HVC.