Ga naar de inhoud
Wethouder Win Bijman (rechts) met Nicky Dokkum en medewerker Jeffrey

Winnaars blij met een ton voor het klimaat

Ruim 7.300 mensen deden in de regio Noorderkwartier mee met de actie ‘Win een ton’. Zij maakten kans op één van de honderd regentonnen die werden verloot onder de deelnemers. Zowel in Stede Broec, Enkhuizen als Drechterland waren twee winnaars. In totaal deden in de drie gemeenten 620 mensen mee. Deelnemers die niet gewonnen hebben, ontvangen een bon voor vijfentwintig procent korting op de aanschaf van een regenton.

In Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland bezochten de wethouders Klimaatadaptatie ieder een winnaar van de actie om hen te feliciteren met de prijs. Wethouder Nico Slagter van Stede Broec ging in Grootebroek langs bij Ingrid de Wolf. De Enkhuizense wethouder Win Bijman nam een kijkje bij winnaar Nicky Dokkum op camping De Vest in Enkhuizen. En wethouder Sjon Wagenaar van Drechterland bracht Dennis Bilderbeek in Hem een bezoek. De winnaars waren blij verrast met de regentonnen.

De actie ‘Win een ton’ werd georganiseerd door Samen Blauwgroen, een netwerkorganisatie van 27 gemeenten in het Noorderkwartier, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PWN. Samen werken zij aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.

Door het regenwater op te vangen hebben inwoners in droge perioden water voor de planten en is er minder vraag naar gezuiverd drinkwater. In natte perioden wordt het riool minder belast.

Wethouder Nico Slagter en Ingrid de Wolf
Familie Bilderbeek en wethouder Sjon Wagenaar