Ga naar de inhoud

Speciale actie NK Tegelwippen op Burendag: tegels eruit, taart erin!

23 september is Burendag. Een dag waarop je met je buren samenkomt, bijvoorbeeld om iets leuks te doen en zo elkaar beter te leren kennen. Behoefte aan een goed idee? Je zou met elkaar tegels kunnen wippen in het kader van het NK Tegelwippen. Het kan je zomaar een overheerlijke buurttaart opleveren. En de gewipte tegels? Die worden opgehaald door de gemeente. Wil je liever zelf een of meer tegels inleveren bij de gemeentewerf? Dat kan ook! Op zaterdag 23 september staan onze collega’s voor je klaar: wie tegels inlevert krijgt daar een groen cadeautje voor terug!

Tegels wippen en Burendag vieren met taart!
Gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland doen mee aan het NK Tegelwippen 2023. Als je stenen uit je tuin haalt en er groen voor in de plaats zet, dan helpt dit om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Meer planten en bloemen voorkomen wateroverlast bij heftige regenbuien en zorgen voor verkoeling bij extreme hitte. En het maakt je (gevel)tuintje en de buurt een stuk mooier! Dat maakt het tegelwippen dus ook heel geschikt voor Burendag op zaterdag 23 september: kun je het samen doen? Ja! Is het zinvol? Ja! En is het gezellig? Ja! Bovendien wordt jullie inzet beloond met een feestelijke taart, waar je samen met de buren van kunt genieten. Zo doen we dat in het kader van Burendag!

Minimaal 10 tegels wippen? Meld je straat dan aan!
Meedoen aan het buurtwippen? Je kunt je met je buren tussen 18 en 21 september aanmelden via de Fixi app. Vermeld in het bericht dat het gaat om tegelwippen in het kader van Burendag. Voorwaarde voor deelname is dat je minimaal 10 tegels per straat, buurt of wijk wipt (vermeld één adres als ophaallocatie) en let op: alléén tegelwippen in je eigen tuin. De tegels worden zo snel mogelijk opgehaald door de gemeente.

Zelf tegels inleveren? Kom naar de gemeentewerf
Naast de burendagactie is iedereen zaterdag 23 september ook van harte welkom om zelf gewipte tegels in te leveren bij de gemeentewerf. Van 10 tot 12 uur kunnen alle inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland terecht op de gemeentewerf op De Tocht 10 in Bovenkarspel. Tegels ingeleverd? Dan ontvang je een set tuinhandschoenen cadeau!

Meedoen en winnen: geef de gewipte tegels op!
Gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland doen samen met Medemblik en Hoorn mee aan het NK Tegelwippen. Vergeet daarom de gewipte tegels niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen (samen met een foto van voor- en na het tegelwippen). Aan het eind van het NK Tegelwippen maken inwoners die hun (gevel)tuin vergroenen kans op de Publiekswipper award en aantrekkelijke prijspakketten.

Meer inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Kijk op www.nk-tegelwippen.nl.

Bron foto: www.nktegelwippen.nl.