Ga naar de inhoud

Projectweek Duurzaamheid op RSG Enkhuizen

Deze week staan nagenoeg alle lessen voor het derde leerjaar vmbo, havo en atheneum van RSG Enkhuizen in het teken van duurzaamheid. Van Nederlands tot economie en van gedichten tot recycleworkshops: de leerkrachten hebben speciaal voor deze week duurzaamheidslessen ontwikkeld.

Het startsein voor de week werd gegeven met een voorstelling van het Klimaatcircus van stichting Op Roet. Tijdens de show kwamen leerlingen voor vragen te staan als: ligt Westfriesland straks grotendeels onder water? Voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer? Mogen we nog maar één keer per week douchen? Docent en organisator van de projectweek Tanja Visser was meer dan enthousiast over deze prikkelende voorstelling: “Een fantastische manier om onze projectweek mee te beginnen: de meest uiteenlopende duurzaamheidsthema’s kwamen voorbij. En dat biedt de leerlingen natuurlijk meteen inspiratie voor de rest van de week.”

Het project wordt vrijdag afgerond met een gezamenlijke afsluiting, waar onder andere prijzen worden uitgereikt voor bijzondere en creatieve resultaten van de leerlingen van deze week.