Ga naar de inhoud

Pak jij de handschoen op voor meer groen in de tuin?

Maak jij meer plaats voor groen in en rondom je huis? Lever je tegels in en krijg een gratis paar tuinhandschoenen. Gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland doen mee aan het NK Tegelwippen. We willen onze gemeenten nog groener maken. Pak jij de handschoen op?

Op 21 maart klonk het startsein van het NK Tegelwippen. We maken er een Westfriese strijd van. We strijden samen met, maar ook tegen de gemeenten Medemblik en Hoorn. Hoewel we gewoonlijk vriendschappelijk met elkaar omgaan, zijn we nu fanatiek. Welke gemeente wipt de meeste tegels? 

Steen eruit, gratis tuinhandschoenen
Op zaterdag 24 juni organiseren we weer mooie acties in de regio. Op de gemeentewerf op De Tocht 10 in Bovenkarspel delen we gratis tuinhandschoenen uit in ruil voor ingeleverde tegels. Goed om te weten: alle inwoners van zowel Stede Broec, Enkhuizen als Drechterland kunnen deze dag van 10 uur tot 12 uur terecht. Daarnaast kan het zomaar zijn dat je tegels in ontvangst worden genomen door wethouders Fione de Vos-Janssen en Nico Slagter, die ook aanwezig zullen zijn.

Kom langs en zet deze actie naar je hand! Vergeet de tegels niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen (samen met een foto van voor- en na het tegelwippen). Aan het eind van het NK Tegelwippen maken inwoners die hun (gevel)tuin transformeren kans op de Publiekswipper award en aantrekkelijke prijspakketten.

Meer groen helpt tegen hitte- en wateroverlast
Het NK Tegelwippen is niet alleen een leuke wedstrijd, het heeft ook serieus doel. Steeds vaker hebben we te maken met heftige hoosbuien en langdurige droogte en hitte. Als tegels worden vervangen door groen, help je mee tegen wateroverlast: water stroomt dan beter weg. Ook zorgt meer groen voor verkoeling tijdens langdurige hitte in de zomermaanden. En tot slot: meer groen maakt je (gevel)tuin of hofje in de buurt een stuk gezelliger!

Meer informatie
Wil je op de hoogte blijven van groene acties in onze gemeenten? Houd dan onze facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de digitale nieuwsbrief. Wil je inspiratie opdoen voor het vergroenen van je tuin? Ga dan naar www.nk-tegelwippen.nl.