Ga naar de inhoud

NK Tegelwippen: lever op 4 april je tegel(s) in!

Op dinsdag 4 april tussen 10 uur en 15 uur zijn inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland welkom op de gemeentewerf op De Tocht 1 in Bovenkarspel. 

In het kader van de actie NK Tegelwippen 2023 kunnen tegels worden ingeleverd in ruil voor bloemenzaadjes. Let op: het gaat om tegels van privéterreinen, dus uit eigen tuin.

 

Geef de gewipte tegels op bij het NK Tegelwippen
Vergeet de gewipte tegel(s) niet op te geven via Meedoen – NK Tegelwippen, zo tellen ze mee voor de eindstand.

Gouden Schep, Gouden Tegel en Publiekswipper
De gemeente die tijdens het NK Tegelwippen de meeste tegels per 1000 inwoners wipt (verdeeld over drie klassementen) wint de prestigieuze Gouden Schep. Daarnaast wint de gemeente met de meeste gewipte tegels de Gouden Tegel. Bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op de Publiekswipper award en mooie prijspakketten. Dus doe mee!

Hoger, groener doel
Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Steeds vaker hebben we te maken met heftige hoosbuien en langdurige droogte en hitte. Als tegels worden vervangen door groen helpt dit tegen wateroverlast omdat water beter wegstroomt. Ook zorgt meer groen voor verkoeling tijdens langdurige hitte in de zomermaanden. Meer groen is dus waardevol én het maakt de (gevel)tuin ook een stuk gezelliger.

Meer informatie
Meer weten of inspiratie opdoen? Ga dan naar www.nk-tegelwippen.nl of volg de strijd op sociale media.