Ga naar de inhoud

Gluren bij (nog niet) duurzame buren

Op bezoek bij Bas uit Venhuizen

Bas heeft vragen over energie opwekken in zijn huis. Hij vraagt zich af het nog zin heeft om zonnepanelen op zijn dak te leggen. En hoe zit het dan met terugleverkosten en het einde van de saldering? Een adviseur van het Duurzaam Bouwloket gaat al zijn vragen (en ook jouw vragen!) beantwoorden. Kijk op woensdag 26 juni om 20:00 naar onze live uitzending vanuit Venhuizen.

In Gluren bij Duurzame Buren – een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten – krijg je met filmpjes een kijkje in huis bij mensen die tegen dezelfde vragen aanlopen. Zij kijken hoe ze hun huis klaar kunnen maken voor de toekomst.  In 2024 komen in drie themaweken verschillende onderwerpen en woningen aan bod.

Zijn zonnepanelen op mijn huis nog wel rendabel? Waar moet ik beginnen bij het isoleren van mijn woning? Welke warmtepomp past het best bij mijn woonsituatie? En hoe bespaar ik slim energie? 

De eerste themaweek staat in het teken van energie opwekken. Hier nemen we een kijkje bij de woning van Bas.

Wil je alvast kennismaken met Bas en de adviseur?

Energiebespaarlocaties 

Op vrijdag 28 juni kun je terecht bij een van onze ‘energiebespaarlocaties’ waar een adviseur/coach klaarstaat om al je duurzame vragen te beantwoorden. De locaties zijn:

  • 10.00 – 12.00 uur Karwei in Enkhuizen;
  • 14.00 – 16.00 uur Wijkcentrum De Zaagtand in Hoorn.