Ga naar de inhoud

Doe mee en win een ton!

Samen Blauwgroen geeft in de regio maar liefst 100 regentonnen met een inhoud van 100 liter weg. Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn partners van Samen Blauwgroen en natuurlijk doen wij mee met deze leuke actie. Alle inwoners van  maken kans op zo’n gratis regenton. Ze worden bij de winnaars thuisbezorgd en zijn compleet met alle aansluitmaterialen.  

Hoe werkt het?
Je doet mee door naar samenblauwgroen.nl/wineenton te gaan. Je komt dan bij een kleine quiz met drie vragen. Weet je een antwoord niet? Geen nood, gewoon volhouden. Ook dan mag je meedoen. Vul je naam en contactgegevens in zodat we je kunnen bereiken als je één van de gelukkige winnaars bent. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. De actie loopt van 22 april t/m 19 mei 2024.   

Waarom doen we dit?
Het lijkt alsof in Nederland het water altijd met bakken uit de lucht valt, maar er zijn ook steeds langere perioden van droogte. Door een regenton te gebruiken, raakt bij hevige regenval het riool minder snel overbelast. En met het water uit de regenton kun je de tuin of de planten op het balkon water geven tijdens een droge periode zonder leidingwater te gebruiken. En zo maken we samen onze regio weer een beetje klimaatbestendiger. Wil je meer weten? Kijk op samenblauwgroen.nl/bewoners.

Achtergrondinformatie
Deze campagne is een initiatief van Samen Blauwgroen, een samenwerking tussen 26 Noord-Hollandse gemeenten, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Samen werken we aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen.