Ga naar de inhoud
Foto: Kees Pol

Beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland is klaar: laat ons uw reactie weten

Onze regio werkt aan (meer) duurzame energie, onder andere met zonneweides en windmolens. Dat roept allerlei vragen op: hoe passen we wind- en zonne-energie in het bestaande landschap in? Hoe groot mag een windmolen op het erf van een boerderij zijn? Wat is een goede plek voor een groot oppervlak zonnepanelen? En hoe zorgen we ervoor dat inwoners mee kunnen doen en zo kunnen profiteren van de duurzame opwek van energie?

Het ‘Beleidskader wind- en zonne-energie Westfriesland’ geeft antwoord op die vragen. Tot 15 maart ligt het beleidskader ter inzage en op dinsdag 21 februari organiseren we een informatieavond op het gemeentehuis van Drechterland. Let op: deze informatieavond is voor inwoners van alle drie de gemeenten samen. Ook inwoners van Enkhuizen en Stede Broec zijn dus van harte welkom.

Geef uw reactie
U kunt het beleidskader hier online inzien en als u wilt kunt u het reactieformulier onderaan deze pagina invullen. Reageren kan tot 15 maart.

Informatieavond op 21 februari
Wilt u meer weten over de inhoud van het beleidskader? Op dinsdag 21 februari zijn inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechteland van harte welkom op het gemeentehuis in Hoogkarspel. We geven dan een presentatie en we beantwoorden graag uw vragen.

Datum: 21 februari
Locatie: Gemeentehuis Drechterland, Raadhuisplein 1
Tijd: 19.00 uur inloop, 19.30 uur presentatie, 20.30 uur afronding.
Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hoe verder?
De zeven Westfriese gemeenten verzamelen reacties en suggesties van inwoners. Die worden verwerkt in een regionale reactienota. De reactienota wordt vervolgens gedeeld met de colleges van de zeven gemeenten, waarna de colleges een besluit nemen over het beleidskader. Uiteindelijk nemen de zeven gemeenteraden hierover een besluit.

(het reactieformulier is op 16 maart uitgezet: reageren is niet meer mogelijk).