Met de kracht van de zon kan duurzame (zonne-)energie worden opgewekt. Deze vorm van energie opwekken is de laatste jaren heel populair geworden. Mede doordat zonnepanelen de afgelopen 5 jaar ongeveer 25% goedkoper zijn geworden. En de techniek van zonnepanelen wordt steeds beter. Bij bewolkt weer en in de winter wordt steeds meer zonne-energie opgewekt.

Zonnepanelen Marktweg Hem
Zonnepanelen Marktweg Hem
Zonnepanelen Dracht Grootebroek
Zonnepanelen Dracht Grootebroek
Zonnepanelen op daken Woidzicht
Zonnepanelen op daken Woidzicht

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?
In één oogopslag kun je via de Zonatlas zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel energie je ermee kunt wekken.

BTW zonnepanelen terugvragen
Wist je dat je als particulier de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen kunt terugvragen van de Belastingdienst? Hoe je dit doet, lees je hier.

Geen geschikt dak?
Wil je graag zonnepanelen, maar kan je die niet kwijt op eigen dak? In Westfriesland kun je aansluiten bij Zonnecoöperatie West-Friesland. Door de aankoop van zonnecertificaten kan lokaal zonne-energie worden opgewekt bij bijvoorbeeld scholen, sporthallen of landbouwschuren.

Fruitkwekerij 't Keetje Lutjebroek
Fruitkwekerij ’t Keetje Lutjebroek
Brandweergarage Hem
Brandweergarage Hem
Brandweergarage Stede Broec
Brandweergarage Stede Broec

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie