Word jij de winnaar van Warmetruiendag?

Ligt uw warme trui al klaar? Op vrijdag 5 februari is het weer zo ver: nationale Warmetruiendag, de dag waarop de verwarming een standje lager wordt gezet om energie te besparen. Wij nodigen u uit om ook mee te doen met dit initiatief. Dus zoek die leuke trui uit de kast of brei zelf een trui, zet uw verwarming een graadje lager en word op 5 februari de winnaar van de dag.

Warmetruiendag is hét moment om stil te staan bij ons energieverbruik en dus ook energiebesparing. Met de verwarming één graadje lager, bespaar je alleen al 6% energie en tientallen euro’s per jaar. De landelijke dag wordt jaarlijks georganiseerd door Klimaatverbond Nederland. De SED Gemeenten doen hier ook aan mee. Doet u samen met ons mee?

“Energie besparen hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Het is net zo eenvoudig als het aantrekken van een warme trui. Wanneer u de verwarming slechts één graadje lager zet, bespaar je al 6% CO2 en energie. Als we met zijn allen mee doen, kunnen we al heel wat besparen! We hopen dat inwoners en bedrijven hierdoor bewust worden en energie gaan besparen met isolatie en zuinige apparaten. Zo dragen we gezamenlijk ons steentje bij aan een duurzaam Enkhuizen, vertelt Esther Heutink-Wenderich wethouder gemeente Enkhuizen.

Ook wethouder Jeroen Broeders van gemeente Drechterland vindt Warmetruiendag leuk én belangrijk: “Een dikkere trui aantrekken is wel de makkelijkste manier van energie besparen! Natuurlijk moeten we allemaal ook kijken naar dingen als isolatie en zuinigere apparaten. Maar een dikkere trui heeft iedereen wel in de kast, terwijl je een zuinigere vriezer meestal pas koopt wanneer de oude versleten is. Dus trek aan die trui, al dan niet voorzien van kerstboom, en laten we allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzaam Drechterland.”

“We hopen als gemeente hiermee vooral mensen met een klein budget over de drempel te helpen. Met een investering van een paar tientjes kan je vaak al voor honderden euro’s per jaar aan energie besparen. Dat is goed voor het klimaat én voor je portemonnee. En met een warme trui aantrekken bespaar je ook direct. Dus we sporen inwoners en bedrijven aan om energie te besparen met isolatie en zuinige apparaten.”

De SED gemeenten helpen al onder andere door het verstrekken van subsidies voor energiebesparende maatregelen. Ook kunt u zich nog tot 1 maart 2021 aanmelden voor een gratis persoonlijk telefonisch adviesgesprek met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket. www.duurzaambouwloket.nl. Tijdens het consult wordt op basis van uw persoonlijke thuissituatie een advies gegeven over het slim treffen van maatregelen die leiden tot energiebesparing.

Hoe doet u mee?

Op de facebookpagina van de gemeente wordt vrijdagochtend een bericht geplaatst over de Warmetruiendag. Plaats daar als reactie de foto van u zelf of uw gezin met de warme trui aan. Met deelname maakt u kans op een digitale waardebon twv 60 euro om uw huis te isoleren. Met de digitale waardebon kunnen energiebesparende producten worden aangeschaft, zoals tochtstrips, isolerend radiatorfolie of een waterbesparende douchetimer.

De prijswinnaar wordt in de week van 8 februari bekend gemaakt op deze website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie