Online informatieavond: opwekken zonne- en windenergie

Waar en hoe kunnen we zonne- en windenergie opwekken in Noord-Holland Noord

Heel Nederland is op zoek naar manieren om groene energie op te wekken. Ook Energieregio Noord-Holland Noord. Waar en hoe kunnen we zonne- en windenergie opwekken? Dat staat in de Regionale Energiestrategie (RES).

Tijdens de informatieavond krijgt u in een uur een rondleiding door de RES: Wat is een zoekgebied voor zon- of wind? Hoe zijn ze tot stand gekomen en wie hebben er al over meegepraat? Waar staan ze op de kaart? En hoe gaan we verder en op welke momenten kunt u meedoen? De deelregio’s Westfriesland, Regio Alkmaar en Kop van Noord-Holland, de provincie en netbeheerder Liander geven een toelichting op hun rol en ambities. HVC licht toe hoe plannen in praktijk gebracht kunnen worden.

De informatieavond wordt georganiseerd door de energieregio Noord-Holland Noord, die het RES-proces begeleidt. Heeft u vragen, dan kunt u die na die avond stellen aan uw gemeente. De contactgegevens van uw gemeente vindt u op de pagina contactgegevens gemeenten.

Vanaf 21 april staat de RES 1.0 online op www.energieregionhn.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie