Uitbreiding zonnedaken in Hem en Andijk voor Zonnecoöperatie WF

Wilt u graag duurzame energie opwekken, maar heeft u geen geschikt dak voor zonnepanelen? Zonnecoöperatie West-Friesland verkoopt zonnecertificaten op twee daken: het dak van DWB Aannemer in Hem en het dak van Interpack in Andijk. Bewoners en kleine bedrijven kunnen zich hiervoor inschrijven.

De verwachte opbrengst per zonnecertificaat ligt rond de 280 kWh per jaar, waarbij de verwachte terugverdientijd uitkomt op minder dan 10 jaar. Per stuk ligt de prijs van een zonnecertificaat rond de € 370,- inclusief BTW. Er is een minimale afname van 2 certificaten met een maximum van 20 per adres. Om de energiebehoefte van een gemiddeld huishouden te voorzien zijn tussen de 10 en 12 zonnecertificaten nodig.

Inschrijven
Bewoners en kleine bedrijven met de postcodes 1606, 1607 en 1616 kunnen zich inschrijven via het inschrijfformulier op de website van de Zonnecoöperatie West-Friesland. De toewijzing van de certificaten verloopt op volgorde van inschrijving. Bij aanmelding moet ook het lidmaatschap van de coöperatie betaald worden. Dit bedrag van € 25,- wordt teruggestort bij beëindiging van het lidmaatschap.

Initiatief van vrijwilligers
De zonnecoöperatie West-Friesland is een initiatief van vrijwilligers. Zij zorgen onder meer voor het beheer en onderhoud van de productie-installaties en het contact met de energiemaatschappij, de belastingdienst en de netwerkbeheerder. Eerder plaatste de coöperatie al zonnepanelen op het dak van brandweergarages in Hoorn, Enkhuizen en Stede Broec. Meer informatie over de coöperatie en de verkoop van de zonnecertificaten in Hem en Andijk  vind je op www.zonnecooperatiewestfriesland.nl.

One response to “Uitbreiding zonnedaken in Hem en Andijk voor Zonnecoöperatie WF

  1. De hier aangegeven postcodes zijn te beperkt.
    Deelname is nu nog mogelijk op het dak van DWB in Hem voor inwoners van Hem, Venhuizen, Lutjebroek, Hoogkarspel en Grootebroek en Bovenkarspel.
    Het dak van Interpack in Andijk is vol. Voor inwoners van Enkhuizen, Andijk en Wervershoof, en voor alle andere West Friese gemeenten bestaat een wachtlijst.
    De Zonne Coöperatie West Friesland is betrokken bij met de ontwikkeling disverse projecten in o.a. Hoorn en Medemblik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies. Lees of jouw gemeente subsidie beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Binnenkort leest u hier meer informatie over de Toekomstbestendig Wonen lening in Enkhuizen.

 Toekomst bestendig wonen