Toekomst bestendig wonen lening Enkhuizen

Toekomst bestendig wonen lening Enkhuizen

Sinds begin van dit jaar is het voor eigenaren van een woning of appartement in de gemeente Enkhuizen mogelijk om gebruik te maken van de Toekomstbestendig wonen lening. Hiermee kan de eigenaar geld lenen van de gemeente voor het verduurzamen of toekomstbestendig maken van de woning of het appartement. De regeling loopt gewoon door in 2022. De lening kan worden aangevraagd via de gemeentelijke website. De controle voor het juiste gebruik van de middelen wordt door het Duurzaam Bouwloket uitgevoerd en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) zorgt voor de uitvoering van de lening en ziet toe op de aflossing van de lening.

Sinds de eerste aanvraag op 30 januari zijn tot nu totaal 16 aanvragen ingediend waarvan de meeste ook al verstrekt zijn. Hiermee is iets meer dan ca. € 110.000 van de beschikbare € 1.000.000 uitgeleend. De hoogste aanvraag betrof € 30.000 en de laagste € 3.100.

In 12 van de 16 gevallen betrof de aanvraag een lening om zonnepanelen te kunnen plaatsen en in 2 gevallen is dit gebeurd om het huis te beter te isoleren. Bij 1 van deze aanvragen is ook asbest verwijderd, een maatregel die ook onder de subsidie valt. Twee aanvragers hebben later hun aanvraag ingetrokken.

Ondanks dat het ook mogelijk is om met de lening de woning levensloopbestendig te maken is hier nog geen aanvraag voor binnengekomen. Bij vergelijkbare leningsregelingen van andere gemeentes is ook het beeld dat de lening niet veel gebruikt wordt voor het levensloopbestendig maken van de woning.

Om de lening opnieuw onder de aandacht te brengen loopt er in de maand november een reclamecampagne via de gebruikelijke gemeentelijke mediakanalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie