Subsidie Programma Aardgasvrije Wijken voor Buurtwarmte Enkhuizen

Vanuit het Programma Aardgasvrije Wijken is op 10 maart een subsidie toegekend aan gemeente Enkhuizen voor het project Buurtwarmte Enkhuizen in de Gommerwijk. Minister De Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) maakte de nieuwe selectie aardgasvrije wijken bekend tijdens het Congres Aardgasvrije Wijken. Het gaat om een bijdrage van ruim vier miljoen euro, bedoeld voor uitvoeringskosten.

Bijzondere mijlpaal
Wethouder Esther Heutink markeert het moment als een bijzondere mijlpaal voor het project: “Dit is een fantastische ontwikkeling. Ik ben enorm blij voor het projectteam, de bewoners en iedereen die hierbij betrokken is. Het is prachtig om te zien hoe ver je uiteindelijk kunt komen met een eerste idee. Een kleine groep mensen begint ergens aan, ze durven ervoor te gaan en kijk wat het nu gebracht heeft! En het mag gezegd: ik ben trots op de ambtelijke organisatie die zich hiervoor heeft ingespannen en natuurlijk ook op alle vrijwilligers van de coöperatie. Samen hebben we dit prachtige resultaat behaald, waarmee het plan nu werkelijkheid kan worden.”

Buurtwarmte Enkhuizen: pilotproject voor Wijkuitvoeringsprogramma’s
Buurtwarmte Enkhuizen wil in de wijk een warmtenet van-, voor- en door bewoners aanleggen. Het project is aangemerkt als pilotproject voor het Wijkuitvoeringsprogramma’s van de drie gemeenten, bedoeld om met elkaar kennis en ervaring uit te wisselen en zo als voorbeeld te dienen voor het verduurzamen van andere wijken. Voor meer informatie kijk op www.buurtwarmteenkhuizen.nl.

Op 18 januari tekenden de deelnemers een intentieverklaring. (Foto Hoekstra)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie