Stimulering energiebesparende maatregelen

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland stimuleren huurders en woningeigenaren om energie te besparen. Hiervoor hebben de gemeente de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) van het Rijk ontvangen. In januari 2022 gaat het project van start waarbij inwoners gebruik kunnen maken van waardebonnen ter waarde van €70,-. Met deze bonnen kunnen inwoners energiebesparende producten voor thuis aanschaffen, zoals ledlampen, radiatorventilatoren, tochtstrips, bespaarstekkers, etc.

Energiecoach

Ook starten de gemeenten een pilotproject vanuit de RREW waarbij huurders persoonlijk worden geholpen bij het maken van de juiste keuzes. Hiervoor zullen vanaf januari energiecoaches worden ingezet. De energiecoaches zullen bij huurders langsgaan en hen adviseren welke maatregelen voor hen de meeste energiewinst en comfort opleveren. Nadat het bezoek is geweest en huurders een energieadvies op maat hebben ontvangen, kunnen zij met de waardebon ter waarde van €70,- energiebesparende producten kopen in de winkel of online bestellen.

Per gemeente zullen er 1150 waardebonnen en 100 energieadviezen beschikbaar worden gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie