Stand van zaken rondom verdeelstation Westwoud in Zwaagdijk

Het elektriciteitsverdeelstation Westwoud van Liander in Zwaagdijk voorziet delen van de gemeenten Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland en Hoorn van elektriciteit. Een uitgebreid bericht hierover staat op de website van Liander.

Door onder andere de snelgroeiende economie, digitalisering en woningbouw is het zo druk dat de maximale capaciteit van dit verdeelstation is bereikt.

Goed om te weten
Goed om te weten: ondernemers kunnen blijven rekenen op de capaciteit die ze op dit moment hebben en voor bekende woningbouwplannen is capaciteit gereserveerd. Ook hebben de ontwikkelingen geen gevolgen voor consumenten die stroom verbruiken of terugleveren met hun zonnepanelen.

Netbeheerder Liander werkt hard aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet en slimme oplossingen om meer capaciteit te creëren. Pas dan kan de netbeheerder grootverbruikers van elektriciteit – zoals supermarkten, grootschalige horeca, kantoren en fabrieken – die zich hier willen vestigen of meer elektriciteit willen afnemen, in hun vraag voorzien. Op termijn worden onder meer huidige transformatoren vervangen voor exemplaren met veel meer vermogen en er komt een extra transformator bij. Liander verwacht de extra capaciteit op station Westbouw in 2026 in gebruik te kunnen nemen.

Lees hier het complete nieuwsbericht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie