Landelijke compostdag

In verband met het coronavirus is de landelijke compostdag afgelast.

——-

Tijdens de compostdag op zaterdag 28 maart kunt u vanaf 08.00 uur gratis compost scheppen bij de gemeentewerf aan de Tocht in Bovenkarspel. De compost wordt buiten de hekken aangeboden en u mag dit zelf inladen. De compost blijft liggen tot het op is. U kunt een aantal zakken of een aanhanger meenemen om uw compost in te vervoeren. Let wel, het is verplicht om uw aanhanger af te dekken met een zeil of net. Uw gft-afval vormt de basis voor groen gas en compost.

Voordelen van compost
Uw etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een supergrondstof voor de bodem. Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen.

Meer informatie
Meer informatie over gft en het scheiden van afval vindt u op www.hvcgroep.nl. Op www.compostdag.nl vindt u meer informatie over de compostdag. Andere locaties waar u compost kunt scheppen zijn:

  • gemeentewerf Hoogkarspel Zuiderwijzend 7
  • gemeentewerf Enkhuizen, Witte Hert
  • parkeerplaats sportcomplex de Valken in Hem
  • gemeentewerf Bovenkarspel De Tocht 10

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie voor duurzame initiatieven
Bekijk hier op voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Samen zijn we duurzaam. Thuis en op de zaak.

Laatste nieuws

Inwoner – Ruimte voor de aankondiging van een event of andere belangrijke mededeling.