Gluur 8 oktober binnen bij duurzame buur uit Venhuizen

Lekker binnen gluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op vrijdag 8 oktober om 20.00 uur ontdekt u tijdens de livestream hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt u mee op pad naar een monumentale boerderij uit 1887. Bewoner Jaap Laan doet zijn verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via www.duurzaambouwloket.nl/gluren aan voor de livestream en gluur mee!

 

Gasloos monument

Familie Laan heeft de monumentale stolpboerderij in Venhuizen volledig verduurzaamd. De woning is nu goed geïsoleerd en voorzien van een bodemwarmtepomp, goed geïsoleerde wanden en schuimbetonvloer met ventilatie. Het resultaat: een heerlijk comfortabele woning in een oud jasje. De woning is sinds kort helemaal gasloos. Jaap licht toe: “In eerste instantie zijn wij begonnen met verduurzaming vanwege het klimaatprobleem. Maar het vergroten van ons wooncomfort is ook een belangrijke motivatie geweest. Onze woning was heel slecht geïsoleerd, het was er snel koud. Nu is de temperatuur heerlijk constant en heeft niemand meer last van koude voeten.” Tijdens de livestream vertelt hij graag meer over deze unieke woning.

 

Echte verhalen

U krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoner laat de duurzame maatregelen zien en vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoner en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

 

Gluren bij duurzame buren

Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 t/m 15 oktober. Een week lang kijken we binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Gluurt u mee?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie