Gluur 8 oktober binnen bij duurzame buur uit Venhuizen

Van 8 t/m 15 oktober kon er online binnengekeken worden bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Daarna kon men live vragen stellen. Daarbij gaf een energieadviseur van het onafhankelijke energieloket Duurzaam Bouwloket deskundig advies. Groene reporter Chris Wobben ging langs bij naar een monumentale boerderij uit 1887. Bewoner Jaap Laan deed zijn verhaal.

 

Gasloos monument

Familie Laan heeft de monumentale stolpboerderij in Venhuizen volledig verduurzaamd. De woning is nu goed geïsoleerd en voorzien van een bodemwarmtepomp, goed geïsoleerde wanden en schuimbetonvloer met ventilatie. Het resultaat: een heerlijk comfortabele woning in een oud jasje. De woning is sinds kort helemaal gasloos. Jaap licht toe: “In eerste instantie zijn wij begonnen met verduurzaming vanwege het klimaatprobleem. Maar het vergroten van ons wooncomfort is ook een belangrijke motivatie geweest. Onze woning was heel slecht geïsoleerd, het was er snel koud. Nu is de temperatuur heerlijk constant en heeft niemand meer last van koude voeten.” Tijdens de livestream vertelt hij graag meer over deze unieke woning.

 

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie