Gluur 13 oktober binnen bij duurzame buur uit Lutjebroek

Van 8 t/m 15 oktober kon er online binnengekeken worden bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Daarna kon men live vragen stellen. Daarbij gaf een energieadviseur van het onafhankelijke energieloket Duurzaam Bouwloket deskundig advies. Groene reporter Chris Wobben ging langs bij een gasloze 2-onder-1 kapwoning uit 1988. Bewoner Jos Timmerman deed zijn verhaal.

Duurzame tussenwoning

Familie Timmerman heeft de woning stap voor stap volledig verduurzaamd. Van kookplaat tot isolatie, bijna alles is aangepakt. De woning is voorzien van bodemwarmtepomp en maar liefst 30 zonnepanelen. Toch zijn er nog wensen. Want hoe wordt balansventilatie mogelijk in deze woning? En welke mogelijkheden zijn er voor het opslaan van opgewekte energie? Over de motivatie vertelt Jos: “De meeste duurzame maatregelen leveren goed rendement op. Door ons energieverlies flink te beperken, zijn we minder geld kwijt. En we worden steeds minder afhankelijk van energieleveranciers. Bovendien beperken we met onze acties onze CO2 footprint. En dat is goed voor de toekomstige generaties.”

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie