Gluur 10 oktober binnen bij duurzame buur uit Enkhuizen

Van 8 t/m 15 oktober kon er online binnengekeken worden bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Daarna kon men live vragen stellen. Daarbij gaf een energieadviseur van het onafhankelijke energieloket Duurzaam Bouwloket deskundig advies. Groene reporter Chris Wobben ging langs bij een duurzame hoekwoning uit 1979. De heer Van Katwijk deelde als bewoner zijn verhaal.

Gasloos monument

De heer en mevrouw Van Katwijk hebben de hoekwoning in Enkhuizen volledig verduurzaamd. De woning is voorzien van een zonneboiler, zonnepanelen en een pelletkachel die is aangesloten op de centrale verwarming. Het resultaat: een heerlijk comfortabele woning zonder energielasten. De woning is nul-op-de-meter en gasloos. De heer Van Katwijk licht toe: “Ik laat graag zien hoe het verduurzamen van de woning zo goedkoop mogelijk kan. Wij hebben zonder forse investeringen ons huis CO2-neutraal gemaakt. Op de bank levert het geld niets op. Terwijl de investeringen in duurzame maatregelen ons een hoog rendement geven. Door slimme keuzes te maken wonen wij nu zonder energielasten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie