Gluur 10 oktober binnen bij duurzame buur uit Enkhuizen

Lekker binnen gluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op zondag 10 oktober om 20.00 uur ontdekt u tijdens de livestream hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt u mee op pad naar een duurzame hoekwoning uit 1979. De heer Van Katwijk deelt als bewoner zijn verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via www.duurzaambouwloket.nl/gluren aan voor de livestream en gluur mee!

 

Gasloos monument

De heer en mevrouw Van Katwijk hebben de hoekwoning in Enkhuizen volledig verduurzaamd. De woning is voorzien van een zonneboiler, zonnepanelen en een pelletkachel die is aangesloten op de centrale verwarming. Het resultaat: een heerlijk comfortabele woning zonder energielasten. De woning is nul-op-de-meter en gasloos. De heer Van Katwijk licht toe: “Ik laat graag zien hoe het verduurzamen van de woning zo goedkoop mogelijk kan. Wij hebben zonder forse investeringen ons huis CO2-neutraal gemaakt. Op de bank levert het geld niets op. Terwijl de investeringen in duurzame maatregelen ons een hoog rendement geven. Door slimme keuzes te maken wonen wij nu zonder energielasten.” Tijdens de livestream vertelt hij graag meer over deze unieke woning.

 

Echte verhalen

U krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoner laat de duurzame maatregelen zien en vertelt waarom hij hiervoor heeft gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoner en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie