Gluren bij de duurzame buren

De Westfriese gemeenten organiseren in september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’. Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 september kunnen inwoners uit Westfriesland een week lang, dagelijks, digitaal binnen gluren bij zeven eigenaren van duurzame huizen. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd of nieuw gebouwd en delen graag hun ervaringen.

‘Gluren bij de Duurzame Buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese Duurzame Open Huizen Dag’ (2019). Deze dag gaat dit jaar helaas niet door in verband met de maatregelen die nog gelden in verband met corona. Toch willen de gemeenten ook nu Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van Gluren bij de Duurzame Buren is dat het voor geïnteresseerden hartstikke laagdrempelig is om deel te nemen. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer!

Live vragen stellen
Er zijn zoveel mogelijkheden om uw woning te verduurzamen en toekomstbestendig te maken. Het is handig om te zien hoe anderen dat aanpakken. Reporter Chris Wobben krijgt bij ieder duurzaam huis een rondleiding en stelt de eigenaar uiteenlopende vragen. Na iedere digitale rondleiding kunnen kijkers live vragen stellen aan de eigenaar van het huis en de aanwezige experts van het Duurzaam Bouwloket.

Houd de website in de gaten
Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Begin september is er meer informatie te vinden op www.duurzaambouwloket.nl, onder meer over de deelnemende woningen.

Duurzame Huizenroute Westfriesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie