Europese primeur voor Compagnieshaven in Enkhuizen

De Compagnieshaven in Enkhuizen heeft een primeur in Europa. Het is de eerste haven in Europa met een energie-damwand. Dit is een stalen damwandconstructie in combinatie met een CO2-neutraal energiesysteem dat de nabijgelegen bebouwing kan voorzien van verwarming en koeling. Het systeem biedt vele voordelen, omdat het zonder extra werkzaamheden kan worden geïnstalleerd. De leidingen zijn gelijk met de damwanden op diepte gebracht, waarna energie uit de bodem kan worden gewonnen.

Stappen op weg naar zelfvoorzienendheid
Het verduurzamen van de jachthaven is één van de twee doelstellingen voor de Compagnieshaven. De plaatsing van de damwanden sluit hier geheel bij aan. We zullen met de damwanden een flinke winst halen in het reduceren van C02-uitstoot en het afsluiten van het gas. Daarmee is het een enorme stap in de richting van het zelfvoorzienendheid zijn van de haven” aldus de heer Mulder, directeur van de jachthaven.

Damwand Compagnieshaven Enkhuizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie