ENERGIEBESPAARTIP voor mensen met een vloerverwarming

Heb je een vloerverwarming met vloerverwarmingspomp? Dan is de kans groot dat jij onnodig veel energie verbruikt. Het plaatsen van een simpele pompschakelaar is hiervoor de oplossing!

In de lente- en zomer maanden gebruik je de vloerverwarming niet of nauwelijks, maar blijft de vloerverwarmingspomp wel altijd draaien. De vloerverwarmingspomp werkt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Ook als je dus niet aan het verwarmen bent, blijft de pomp draaien en energie verbruiken. Door een simpele pompschakelaar toe te voegen aan het systeem kan een hoop energie bespaard worden. Hierdoor zal de pomp alleen draaien op het moment dat er daadwerkelijk warmte wordt gevraagd.

LET OP: het is niet aan te raden om de stekker van de vloerverwarmingspomp er voor langere tijd uit te trekken. Door het langdurig stilstaan van het water in de leidingen is er grote kans op kalkvorming. Hierdoor kunnen de leidingen dicht slibben. Er zijn pompschakelaars die iedere 24 uur minimaal 1x een minuut geactiveerd worden om kalkaanslag tegen te gaan. Het is daarom verstandig om een pompschakelaar te kopen die deze functie beheerst.

Wil je meer informatie over een pompschakelaar?
Klik dan hier.

Gratis en onafhankelijk advies nodig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie