Elektrische deelauto’s in Hoogkarspel

Medio 2020 is een projectgroep van de Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) in contact getreden met de gemeente Drechterland met de vraag of de gemeente wil faciliteren met het plaatsen van deelauto’s. De werkgroep heeft zich breed georiënteerd op de technische, organisatorische, financiële en juridische aspecten van elektrische deelauto’s. Een enquête onder inwoners van Hoogkarspel heeft voldoende belangstelling voor deelname aan het e-deelauto project aangetoond om de vervolgstap te zetten. Locaties voor, aan e-deelauto toegewezen, parkeerplaatsen met laadpaal zijn in samenwerking met de gemeente gevonden. De eerste auto wordt in mei verwacht.

Deelnemers sluiten een abonnement af. Daarnaast betalen ze voor het aantal uren dat ze gebruikmaken van de
auto en het aantal kilometers dat ze rijden. De eerste deelauto komt op een centrale plek in Hoogkarspel, nabij het winkelcentrum. Dit is voor veel inwoners nog geen vijf minuten lopen. Met een app op de telefoon kunt u de
deelauto reserveren doen. De werkgroep is inmiddels ook al op zoek naar uitbreiding in andere WF gemeenten. Ook de gemeente Drechterland kijkt of zij gebruik kan maken van de deelauto’s als dienstauto voor hun medewerkers. Jeroen Broeders is erg enthousiast over de samenwerking: “In dit project zien we hoe inwoners zelf een project opzetten en de gemeente faciliteert. Ik word hier heel vrolijk van!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie