Elektrische deelauto’s in Hoogkarspel bijna gereed

Medio 2020 is een projectgroep van de Zonnecoöperatie West-Friesland (ZCWF) in contact getreden met de gemeente Drechterland met de vraag of de gemeente wil faciliteren met het plaatsen van deelauto’s. Locaties voor parkeerplaatsen met laadpaal zijn in samenwerking met de gemeente gevonden. 

Leerlingen van groep 7 van basisschool ‘t Skitteljacht maken momenteel een schaalmodel van de elektrische deelauto’s die gaan rondrijden in Hoogkarspel. Op deze wijze maken ze kennis met de duurzame mogelijkheden van de toekomst. Om de komst van de deelauto’s te promoten vraagt de projectgroep (Zonnecoöperatie West-Friesland) een aantal bekenden uit Hoogkarspel om met het schaalmodel een ‘testrit’ te maken. Naar verwachting gaan er vanaf augustus/september daadwerkelijk twee of drie deelauto’s september rondrijden in Hoogkarspel. Bij grote belangstelling zal er opgeschaald worden naar zes deelauto’s. De coöperatie heeft de ambitie om uiteindelijk in heel West-Friesland deelauto’s beschikbaar te hebben.

Deelnemers sluiten een abonnement af. Daarnaast betalen ze voor het aantal uren dat ze gebruikmaken van de
auto en het aantal kilometers dat ze rijden. De eerste deelauto komt op een centrale plek in Hoogkarspel, nabij het winkelcentrum. Dit is voor veel inwoners nog geen vijf minuten lopen. Met een app op de telefoon kunt u de
deelauto reserveren doen. De werkgroep is inmiddels ook al op zoek naar uitbreiding in andere WF gemeenten. Ook de gemeente Drechterland kijkt of zij gebruik kan maken van de deelauto’s als dienstauto voor hun medewerkers. Jeroen Broeders is erg enthousiast over de samenwerking: “In dit project zien we hoe inwoners zelf een project opzetten en de gemeente faciliteert. Ik word hier heel vrolijk van!”

Meer informatie is hier te vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie