Samen een boerderij oprichten en duurzaam, lokaal eten telen? Dat kan met Herenboeren!

Update 12 september 2020 (artikel NHD)

100 handtekening op de teller voor Herenboeren Westfriesland

Het vertrouwen dat er een Herenboerderij in Westfriesland komt, neemt toe nu de teller op 100 leden staat. Het aantal leden groeit gestaag. Eefje Lijkcx, voormalig eigenaar van restaurant (B)eet! zette onlangs de honderdste handtekening. “Hopelijk lukt het met dit initiatief om de échte smaak van producten terug te krijgen.

Initiatiefnemer van Herenboeren Westfriesland is heel blij dat de honderdste handeling op het bord ‘Ik doe mee’ staat. Zodra de locatie in in Westfriesland bekend is, is het zomaar mogelijk dat wij in een mum van tijd groeien naar 150 leden. En vanaf dat aantal kunnen we met het inrichten van de boerderij beginnen. Het vinden van het stuk grond is extra en de oprichters van Herenboeren hopen op de gouden tip.

100 handtekeningen voor Herenboeren West-Friesland

Artikel 100 handtekeningen voor Herenboeren West-Friesland

Update 29 mei 2020 (via Puur Hoorn)

“Op 26 mei 2020 hebben we in Grootebroek een formele, belangrijke stap gezet voor onze eigen Herenboerderij. Bij notaris Van Duin – die ons initiatief een warm hart toedraagt – werden de handtekeningen op de akte gezet. Dat deden onze voorlopige dagelijkse bestuursleden Marleen Richter, Jan Willem van Wamel en Jeroen den Boer. De coöperatie Herenboeren West-Friesland is nu echt opgericht. Daarna was er niet alleen een feestelijke toost, maar ook de overhandiging van een symbolische attentie: onze allereerste Herenboeren-appelboom. Het duurt nog even voordat we die kunnen planten, maar we zijn op de goede weg!”

Met deze oprichting is een belangrijke stap gezet voor de Herenboeren West-Friesland en dat lees je hier in het artikel van het NHD.

Meedoen?
Samen een boerderij oprichten en duurzaam, lokaal eten telen? Dat kan met Herenboeren. Wil je meer weten of aansluiten?
De tuinsessies (maximaal 20 deelnemers, met aandacht voor de afstands- en coronaregels) zijn op zaterdagochtend 13 juni, 4 juli en 25 juli van 10.30 tot 12 uur en op woensdagavond 24 juni en 15 juli van 19.45 tot 21.15 uur. Aanmelden kan via westfriesland@herenboeren.nl

Meer informatie over Herenboeren West-Friesland is te vinden op https://westfriesland.herenboeren.nl/

Artikel NHD Herenboeren

Voel jij je aangesproken als je samen lokaal en duurzaam voedsel kan telen? En houd je van smaakvol en gezond eten, vers van het land? Werk je ook graag samen aan een mooie toekomst voor je kinderen en onze planeet? Start dan samen met andere liefhebbers je eigen Herenboerderij.

Herenboeren in het kort
Herenboeren bestaat 5 jaar en is een initiatief van enkele jonge Brabantse boeren. Samen met 200 gezinnen, die ieder € 2.000,- hebben geïnvesteerd, pachten ze 20 hectare land en is er een boer in dienst genomen. De boer zorgt ervoor dat de 200 gezinnen elke week groenten, vruchten, noten, eieren, en vlees kunnen ophalen. Geteeld zoals samen is besproken! Hoe het werkt? Dat zie je op deze video https://www.herenboeren.nl/de-herenboerderij/

De kartrekkers
Initiatiefnemers Jeroen den Boer en Ad Stenzler zoeken enthousiastelingen die zich willen inzetten om Herenboeren ook in Westfriesland op te zetten. Zij vinden Herenboeren  een  positief initiatief om samen met anderen op een duurzame manier lokaal eten te verbouwen. “Het is inspirerend en hoopvol om te zien hoe het in Boxtel  is gelukt om in vijf jaar tijd zo ver te komen”, aldus Jeroen en Ad. Geloof jij hier ook in? In Westfriesland worden informatiebijeenkomsten gehouden. Houd de website www.herenboeren.nl goed in de gaten en lees hier ook alles over Herenboeren.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie of lening voor duurzame initiatieven
Iedere gemeente heeft een eigen beleid voor subsidies en leningen. Lees of jouw gemeente subsidie of een lening beschikbaar heeft gesteld voor duurzame initiatieven.

Laatste nieuws

Toekomstbestendig wonen lening Enkhuizen

“Een duurzame en slimme woning. Wees voorbereid op de toekomst.”

Klik hier voor meer informatie