Het opwekken van energie gebeurt steeds vaker op een duurzame manier. Denk hierbij aan het zelf opwekken van duurzame energie door zonnepanelen. Daarnaast kan worden gedacht aan aardwarmte, warmte uit wind en water. Energie opwekken door zonnepanelen en het huis verwarmen door aardwarmte zijn vormen van duurzame energie die inwoners zelf kunnen doen en waar veel aan wordt gedacht.
Kijk voor meer informatie op de pagina Zonne-energie.

Zonnepanelen op particulieredaken

Een andere vorm van duurzame energie opwekken gebeurt door ons huisafval goed te scheiden. Doordat veel afval netjes gescheiden wordt, kan er veel gerecycled worden. Het gft-afval wordt onder andere omgezet in groen gas en van het restafval dat in Alkmaar wordt verbrandt, kunnen de huizen in Alkmaar en Heerhugowaard die aangesloten zijn op het warmtenet duurzaam worden verwarmd.
Afvalbakken legen

Om minder energie te verbruiken, kunnen we in ons eigen huis bekijken hoe dat kan. Denk aan het beter isoleren van het huis, zoals vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie. Op de pagina Woning verduurzamen staan tips wat u nog meer kunt doen om nog meer energie te besparen.

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie voor duurzame initiatieven
Bekijk hier op voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Samen zijn we duurzaam. Thuis en op de zaak.

Laatste nieuws

Inwoner – Ruimte voor de aankondiging van een event of andere belangrijke mededeling.