In deze tijd hebben we de beschikking over vele vervoersmiddelen: van lopen, fietsen tot openbaar vervoer en vliegen. Om van A naar B te komen, stellen we ons de vragen hoe lang de reis duurt en wat kost het om ergens te komen. Welke keuze maken we als we ook kijken naar de impact die een reis heeft op het milieu en de (directe) leefomgeving?

Technologische ontwikkelingen zorgen voor steeds schonere vervoersmiddelen. Een andere verandering richting duurzame mobiliteit is te zien in het autobezit. Jongeren kiezen er in toenemende mate voor om geen auto te kopen en/of zelfs geen rijbewijs te nemen. Door initiatieven als MyWheels en Snappcar is het mogelijk om een auto te delen. Een auto huren is ook altijd nog een optie.

De e-bikes zijn de afgelopen jaren heel populair geworden. Steeds laten meer mensen stappen over op de fiets met trapondersteuning. Ook voor het afleggen van grotere afstanden. Goede fietspaden en fietsvoorzieningen, zoals oplaadpunten voor elektrische fietsen, zijn hiervoor belangrijk.

Elektrische fietsen in fietsenstalling

Duurzame initiatieven in Westfriesland

Subsidie voor duurzame initiatieven
Bekijk hier op voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Samen zijn we duurzaam. Thuis en op de zaak.

Laatste nieuws

Inwoner – Ruimte voor de aankondiging van een event of andere belangrijke mededeling.